Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herning præsenterer sine store planer for erhvervsfolk

Et halvt hundrede udviklere, arkitekter, rådgivere, banker og investorer deltog, da Herning Kommune mandag præsenterede nogle af kommunens store planer og ønsker for fremtiden
26. SEP 2011 16.30

HERNING: En ny skole. Et nyt plejecenter. Flere nye bydele. Nye veje. Et nyt trafikcenter til den kollektive trafik. Et nyt transport- og logistikcenter.

Herning Kommune har en del bygge- og udviklingsprojekter i 'pipeline' som det hedder på nydansk, når man har planer for fremtiden. Nogle af dem er helt konkrete og allerede politisk vedtaget. Andre på ønskelisten eller tegnebrættet.

Mandag 26. september fortalte borgmester Lars Krarup (V) og byplanchef Marius Reese en indbudt skare om nogle af planerne ved Projektdag for Nybyggeri på kunstmuseet HEART.

- I Herning Kommune har vi generelt rigtig gode erfaringer med at samarbejde med andre om at gøre ideer til virkelighed. I 2003, da jeg var nytiltrådt som borgmester, inviterede vi for første gang byggebranche og udviklere til en præsentation af kommunens fremtidsplaner. Målet var dengang at skabe samarbejdsrelationer og løsninger, så vi i fællesskab kunne realisere flest mulig af planerne, siger borgmesteren.

-  Nu, otte år senere, kan vi kigge på præsentationen fra dengang og konstatere, at flere af de store planer som for eksempel Fuglsang Sø med rekreativt område og attraktive boliger allerede er realiserede. Og samtidig har vi fået en række andre projekter med, som slet ikke var konkrete dengang, fortæller Lars Krarup om baggrunden for projektdagen.

Ud over en præsentation af projekter fik deltagerne også mulighed for at se nogle af de fremtidige muligheder fysisk på en busrundtur i og omkring Herning. Derudover bød projektdagen på to oplæg fra et par af de partnere, Herning Kommune arbejder tæt sammen med lige nu - Regionsrådsformand Bent Hansen (S), Region Midtjylland, og direktør i MCH Georg Sørensen, der gav hver deres bud på, hvordan de oplever Herning Kommune som samarbejdspartner.

mou