Herning planter 60.000 træer i ny VM-skov
Det nye skovområde plantes ved Løvbakkerne nord for Herning.
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen, Herning Kommune

Herning planter 60.000 træer i ny VM-skov

Skovrejsning er et af flere grønne initiativer op til VM i ridesport.

HERNING: Til august afholdes VM i ridesport i Herning, og i den forbindelse samarbejder arrangørerne bag VM-selskabet og Herning Kommune om en række grønne initiativer.

Et af dem er skovrejsning. Der vil i den kommende tid blive etableret et nyt, rekreativt område, som får navnet VM-Skoven, og hvor der bliver mulighed for leg, motion, naturoplevelser og meget mere.

60.000 træer plantes i samarbejde med nonprofitorganisationen Growing Trees, mens VM-selskabet står for at etablere et legeområde og landart i skoven. Herning Kommune stiller området til rådighed for projektet.

VM-Skoven skal ligge på et 20 hektar stort areal nord for Herning by. De første træer plantes den 26. maj 2022, hvor der også er inviteret til officiel åbning og første spadestik.

Hernings borgmester, Dorte West (V), er glad for VM-arrangørernes særlige fokus på bæredygtighed.

- Det passer rigtig godt ind i kommunens strategi om at skabe en ansvarlig udvikling og vækst til gavn for en rigere natur, et renere miljø og at nedbringe klimabelastningen. VM-Skoven kommer også til at give kommunens borgere endnu flere muligheder for natur- og skovoplevelser, siger hun.

VM i ridesport afholdes i Herning den 6.-14. august, og ifølge kommunen bliver det med cirka 200.000 besøgende den største hestesportsbegivenhed på dansk jord nogensinde.

ak