Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herning nåede ikke klimamål

Klimakommunen Herning erkender, at besparelser har stukket en pind i hjulet for nedbringelse af energiforbrug og CO2-udledning

HERNING: Byrådet i Herning har godkendt grønt regnskab 2010 og her fremgår det, at kommunen ikke har levet op til dens forpligtelser som klimakommune under Danmarks Naturfredningsforening.

- Desværre har vi ikke kunnet nedbringe energiforbruget i de kommunale ejendomme i 2010. Det samme gælder CO2-udledningen fra den kommunale transport, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Finn Stengel Pedersen (S).

I en pressenmeddelse fra kommunen anføres det, at  'en række økonomiske besparelser på det kommunale budget har været en medvirkende årsag til en stagnation eller tilbagegang i forhold til nogle af kommunens grønne mål.'

- Det er nu besluttet, at vi vil sætte mere aktivt ind på området for at få bedre resultater, siger Finn Stengel Pedersen.

Ifølge udvalgsformanden er der også store udfordringer på områder som bl.a. transport og trafik samt klimabelastning fra landbruget. Her er kommunen helt afhængig af et godt samarbejde og en indsats fra borgere, erhvervsliv og andre lokale aktører.

Gode udviklingstendenser
Men det tredje grønne regnskab efter kommunesammenlægningen viser også, at klimaindsatsen samt samarbejdet med borgere og virksomheder udvikler sig positivt. Det samme gælder naturindsatsen med grøn certificering af kommunens skove.

- Vi kan også se et fald i energiforbruget i hele Herning Kommune. Især vores virksomheder er begyndt at få øjnene op for den klimamæssige og økonomiske gevinst ved energibesparelser og optimal energiudnyttelse, fortæller miljøkoordinator Line Thastum.

Fastholde og øge miljøindsatsen
Det grønne regnskab er et uundværligt redskab til at vurdere miljøets tilstand og kommunens grønne indsats. Regnskabet viser både kommunens, borgernes og erhvervslivets ageren, og hvilken vej udviklingen går.

- Med grønt regnskab kan vi styre miljøindsatsen, så vi får mest miljø for pengene. Vi håber derfor, at det grønne regnskab kan inspirere borgere, erhvervslivet, politikerne og de ansatte i kommunen til at fastholde og øge den grønne indsats i vores kommune, siger Finn Stengel Pedersen.

jos

Foto: www.flickr.com/photos/martin_nikolaj/with/4964098917/