Herning corona-styrer og spreder kulturfest

90 kulturelle arrangementer på en uge gennemføres i mindre fora, men til gengæld mere spredt ud i hele kommunen.

HERNING: En kulturfest i juni med 90 arrangementer, mens der stadig er visse corona-restriktioner, skal blandt andet styres med billetbooking også til de gratis arrangementer, oplyser kommunen.

Kulturfest Herning 2021 vil tage udgangspunktet i fællesskab og det helt lokale islæt under temaet "En for alle." I forvejen er der annonceret navne som Alberte Winding, Simon Kvamm og Svend Brinkmann, ligesom konceptet "Kulturfest to go" er blevet lanceret som en del af kulturfestugen.

- Coronarestriktionerne har givet os nogle benspænd i år, som har betydet, at vi har skullet opfinde nye måder at lave en kulturfest på, ligesom mennesker opfinder nye måder at være sammen på. Kulturfesten 2021 bliver et fællesskab om alt det nære, fortæller projektleder Pia Trab Worm.

Afstand og sprit

- Det er en varieret og bred vifte af kultur, foredrag, aktiviteter, koncerter, teater og meget mere. Det der går igen, er muligheden for at være sammen igen. Men i lidt mindre fora end vanligt. Til gengæld bliver der kulturelle fællesskaber i hele kommunen, siger Pia Trab Worm.

Kulturfest Herning planlægges i et samarbejde mellem kommunen, kulturinstitutioner og lokale borgerforeninger.

- For at vi kan styre publikumsflowet, så er der i år indført billetbooking på mange af arrangementerne. Så selvom et arrangement er gratis, så skal man have en billet, som koster et billetgebyr. Vi har desuden et stort fokus på at sikre forsvarlig afstand mellem publikummer samt hyppig afspritning og rengøring til begivenhederne. Heldigvis har vi en stor flok frivillige til at hjælpe os med at praktisere den del, fortæller Pia Trab Worm.

ka