Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herning-børn skal passes færre steder

Der skal skaffes penge til blandt andet vuggestuepladser og bedre forebyggelse ved at spare på lederlønninger og mursten
6. SEP 2011 13.45

HERNING: Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune lægger nu op til en række ændringer omkring dagtilbud. Planen er at etablere 36 nye vuggestuepladser, forbedre sundhedsplejen, skaffe flere 'varme hænder' og mere tid til børnene. Det skal ske ved at sammenlægge en række daginstitutioner, så udgiften til mursten og lederlønninger reduceres, oplyser kommunen.

Samtidig lægger forslaget op til at opsige kontrakten med syv daginstitutioner både i og uden for selve Herning.Gennemføres planen, som udvalget anbefaler det, vil det frigøre 11 mio. kr.

 

- Vi kan se, at børnetallet er faldende frem mod 2020, og allerede nu er der overkapacitet på flere daginstitutioner. Samtidig er området under pres, ligesom en række andre velfærdsområder er det i det danske samfund i dag. Derfor skal vi finde en løsning, der peger fremad, og som holder i årene, der kommer, siger udvalgsformand Joan Hansen (V), der understreger, at den nye struktur intet har med nedskæringer at gøre:

- Tværtimod frigør vi cirka 11 millioner kroner, som vi vil bruge målrettet på børne-området. Vi vil simpelthen gå ind og give et løft til ting, der kommer børnene til gode, i stedet for at bruge pengene på mursten og lederlønninger, hvor det ikke er nødvendigt.

ka