Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Herning anmeldt til myndighedstilsyn

3F melder nu Herning Kommune til tilsyn med mistanke om brud på loven i samarbejdet med Falck Jobservice om sygedagpengesager
KORT NYT25. NOV 2011 14.42

HERNING: Kommunen har brudt loven ved at stoppe sygedagpenge til borgere, mener 3F. Således har kommunen i et partnerskab med Falck Jobservice ladet ansatte fra det private firma Jobinplace træffe afgørelse i sygedagpengesager.

Det afgørende er, om sagsbehandlerne fra Jobinplace var hyret via en aftale med Herning Kommune - eller via en aftale med Falck Jobservice.

- Kommunen har skiftet forklaring til myndighederne, som vinden blæser. Nu er vi nødt til at bede tilsynet om at afklare, om loven er brudt. Kommunen har skabt stor usikkerhed til skade for vores syge medlemmer og andre borgere, som har fået sager om sygedagpengestop trukket i langdrag, siger socialrådgiver Lars Korshøj, 3F Midtjylland i en artikel i 3F's fagblad.

Fagbladet 3F har skriftligt bedt beskæftigelseschefen i Herning Kommune, Carsten Lagoni, om kommentarer til, at hans oplysninger i kommunens redegørelse til Ankestyrelsen strider imod oplysninger fra Jobinplace. Samt hans kommentarer til indholdet af brevet fra Jobinplace til kommunen. Carsten Lagoni har endnu ikke svaret.

lcl