Herning åbner indsats mod sygefravær for private

Forebyggelsesteam for kommunens egne medarbejdere udvider sit arbejdsområde.
27. MAJ 2021 12.25

HERNING: Et kommunalt forebyggelsesteam for Herning Kommunes egne medarbejdere udvider nu sit arbejdsområde til også at omfatte ansatte på regionale og private arbejdspladser. Det sker på baggrund af gode erfaringer med at forebygge sygefravær.

- Hvis en medarbejder er i risiko for at blive langtidssygemeldt, er det vigtigt hurtigt at tilbyde hjælp. Erfaringerne viser, at det ofte afkorter sygemeldingsperioden, siger beskæftigelsesudvalgsformand Tommy Tønning (S). Han ser frem til at udbrede de gode erfaringer med det forebyggede arbejde fra de kommunale arbejdspladser til det private arbejdsmarked, siger han.

Medarbejdere der kontakter Forebyggelsesteamet, får tilbudt samtaler med en rådgiver, coaching eller fysioterapeutisk vejledning. Også ledere kan få hjælp af teamet, fx i form af rådgivning eller sparring i forhold til enkeltpersoner eller grupper af medarbejdere.

Indsatsen blev iværksat i 2019 som et forsøg, og det blev i 2020 opgraderet til et varigt tilbud, hvor der hvert år er afsat to mio. kr. til formålet. Tilbuddet er gratis for dem, der bruger det.

mk