DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Her bruger kommunerne færrest timer på de ældre

Der er stor forskel på, hvor mange timer kommunerne bruger på hjemmehjælp. I Assens får de ældre 4,5 time mindre om ugen end i Slagelse.
28. JUL 2020 10.30

Over hele landet er antallet af hjemmehjælpstimer faldet i løbet af de seneste ti år. Andelen af 65+ årige, der modtager hjemmehjælp, er også faldet fra 18,1 pct. i 2008 til 11,1 pct i 2019. Det skriver Vive i en ny rapport. 

I Assens får de ældre allerfærrest timer. Kommunen tildelte i gennemsnit kun 1,7 timer pr. hjemmehjælpsmodtager om ugen i 2019. I den modsatte ende af skalaen kunne hjemmehjælpsmodtagerne i Slagelse nyde godt af i gennemsnit 6,2 hjælpetimer om ugen. 

På Samsø, hvor 17,8 pct. af de ældre over 65 modtager hjemmehjælp, fik de 2,8 hjælpetimer i gennemsnit. Det gennemsnitlige timetal er lidt højere i Egedal, hvor færrest ældre modtager hjemmehjælp. Her modtager de 6,8 pct af de ældre hjemmehjælp 3,6 timer om ugen i gennemsnit. 

Også store regionale forskelle

De nordjyske kommuner bruger absolut mindst tid på de ældre. Gennemsnitstimerne for kommunerne i Region Nordjylland er 2,94 timer pr. hjemmehjælpsmodtager over 65 år.

Hvis man vil have besøg lidt oftere, så skal man bo i Region Sjælland. Her bruger kommunerne i gennemsnit 3,57 timer om ugen pr. hjemmehjælpsmodtager over 65 år. 

Ifølge Vive er det ikke muligt at sige, om udviklingen er udtryk for en ændring i kvaliteten af hjemmehjælpen. 

Tallene for de enkelte kommuner fremgår af tabellerne herunder. Hele Vives rapport er tilgængelig her

 

På kortet neden under, kan man se tal for de enkelte k