KØBENHAVN: Når vælgerne i november går til kommunalvalg, bliver det flere steder i landet uden viden om, hvem der har betalt til partiernes valgkampagner, skriver Jyllands-Posten.
Normalt er der offentlighed om navnene på bidragydere, der giver mere end 20.000 kr. til et politisk parti. Men ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet gælder det ikke i kommunerne, hvis pengene kommer fra en privatperson eller en enkeltmandsejet virksomhed, fordi det vil bryde tavshedspligten om personlige oplysninger.
Mindst syv kommuner har med ministeriet i ryggen besluttet at hemmeligholde navnene på donorer, som har givet mere end 20.000 kroner. Det gælder blandt andet i Gentofte, hvor de Konservative i mange år har haft en privat pengemand i ryggen viser indberetninger til kommunen, som efterfølgende har anonymiseret bidragsyderen. Det samme gælder i København hvor økonomiske donorer til SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne holdes skjult af kommunen.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.