DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Helt ny bydel skal give løft til Humlebæk
Illustration: LIWPLANNING.

Helt ny bydel skal give løft til Humlebæk

Humlebæk Syd bliver levende bydel af høj arkitektonisk kvalitet med fokus på klima og bæredygtighed, mangfoldighed og social kontakt
21. JUN 2012 11.50

FREDENSBORG: Bebyggelser med fritliggende huse, der føjer sig følsomt ind i landskabet og giver plads til mennesker, flora og fauna. En akse der samler en lang række eksisterende og nye kultur- og fritidsaktiviteter. En helt ny bydel får liv – og det eksisterende Humlebæk får et løft. Der var masser af flotte ord om vinderforslaget, da Fredensborg Kommune i aftes afslørede, hvem der løb med førstepladsen i konkurrencen om en helt ny bydel i Humlebæk Syd, lyder det fra Fredensborg.

Vinderen blev tegnestuen LIWPLANNING ved Lisbeth Westergaard fra København med ingeniørfirmaet Grontmij som underrådgivere. I dommerkomitéen var der enighed om, at vinderforslaget rammer stemningen og ånden i Humlebæk rigtig godt. Samtidig udmærker det sig bl.a. ved på fornem vis at respektere det landskab, de strøg og de bakker, der findes i forvejen i området. Istidens fingeraftryk synliggøres med dels læhegn gennem landskabets kurver, og dels udnyttelse af lavninger til opsamling af regnvand.

Grønt og frodigt
- Vinderforslaget rammer byrådets vision om at skabe en levende bydel af høj arkitektonisk kvalitet med fokus på klima og bæredygtighed, mangfoldighed og social kontakt. Men forslaget for Humlebæk Syd indeholder også plads til både en ny tennishal, et muligt fremtidigt plejecenter og mange nye aktiviteter, der kommer alle borgere til gode. På den måde binder vinderforslaget det nye Humlebæk sammen med det eksisterende, siger formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen (R).

- Intentionen er at skabe et fundament for et godt liv i en god bolig. Her er livskvalitet i hverdagen et grønt og frodigt boliglandskab, hvor minimering af ressourceforbrug er en del af den enkelte beboers bevidsthed, og hvor tilbud om sundhed, idræt, kultur og uddannelse findes lige i nærheden, og hvor man som borger føler sig fuldt integreret med borgerne i de eksisterende dele af Humlebæk, siger Lisbeth Westergaard, der vandt konkurencen.

Der kom 39 kvalificerede forslag i første runde af byplankonkurrencen.

ka