Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Haderslev må skære igen

Ny besparelser på blandt andet drift, overførselsindkomster og administration på vej i Haderslev
7. SEP 2011 16.11

HADERSLEV: Sidste år foretog byrådet i Haderslev en gennemgribende rekonstruktion af hele kommunens budget med besparelser på 180 mio. kr. Derfor havde man regnet med at gå fri i år, men kommunens aktuelle budgetmæssige udfordringer betyder, at byrådet alligevel skal finde i omegnen af 55 mio. for at sikre et økonomiske fundament og fremtidigt råderum.

- Jeg kan konstatere, at lederne og medarbejderne i Haderslev Kommune har været rigtig gode til at styre økonomien, og det er ikke deres skyld, at vi har nogle økonomiske udfordringer, siger borgmester Jens Christian Gjesing (S).

Mange forhold har påvirket kommunens økonomi negativt, og i en pressemeddelelse angiver kommunen selv de vigtigste – blandt andet den internationale finanskrise, tendensen til afindustrialisering og et faldende befolkningstal hvoraf andelen af ældre og forsørgelseskrævende stiger og stiger.

Tilfreds med nyt forslag
Økonomiudvalgets forslag, der i 2012 samlet reducerer kommunens drift med 35 mio. kr., holder sig inden for servicerammen, som er fastsat af regeringen. Forslaget øger ikke kommunens langfristede gæld i denne budgetlægning og kassebeholdningen vil i 2015 være ca. 100 mio. kr.

Økonomiudvalget har afsat en ramme på ca. 190 mio. kr. til anlæg. Udvalget arbejder i de kommende dage videre med at prioritere disse midler til konkrete projekter.

 

jos