dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Haderslev genvælger skraldeafhenter

KORT NYT7. JUN 2021 9.13

HADERSLEV: Det bliver fortsat Urbaser, der skal stå for afhentning af skrald i Haderslev Kommune. Selskabet leverede det billigste tilbud og vandt dermed udbuddet. Dermed skal selskabet håndtere affaldet, når den nye sorteringsordning implementeres i kommunen næste år. Det meddeler Provas, der er forsyningsselskab for Haderslev Kommune. 

- Vi er meget tilfredse med at kunne underskrive kontrakt med Urbaser. Vi har et godt samarbejde med dem, og det er en stor fordel, at de kender både ruterne og forholdene i Haderslev Kommune, for det vil medvirke til at gøre overgangen til den nye affaldssortering mere glat, siger driftschef Malene Staub, Provas. 

Når den nye sorteringsordning indfases i Haderslev i maj 2022, vil Urbaser skulle tømme tre beholdere med ti forskellige typer affald mod de nuværende to beholdere med syv typer affald. Det vil føre til en fordyrelse for borgerne. Ifølge Provas har man dog ved at vente et år med implementeringen af ordningen kunnet lade den nuværende kontrakt med Urbaser udløbe, hvilket har givet en besparelse. Derudover håber man på at kunne høste erfaringer fra de kommuner, der allerede i år implementerer den nye sorteringsordning. 

amp