DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Guldborgsundlisten vil kæmpe for sit G
Foto: Guldborgsundlisten

Guldborgsundlisten vil kæmpe for sit G

Som landsdækkende parti har Veganerpartiet fået eneret på listebogstavet G. Guldborgsundlisten, der har brugt det indtil nu, vil ikke give sig uden kamp.
16. SEP 2020 15.30

GULDBORGSUND: Borgmester John Brædder vil kæmpe for sit parti Guldborgsundlistens listebogstav G, som Indenrigsministeriet har givet til Veganerpartiet i forbindelse med dette partis godkendelse som opstillingsberettiget til folketingsvalg. Det vil borgmesteren klage til Indenrigsministeriet over, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

John Brædder havde ikke set det komme, da DK Nyt forleden kunne fortælle, hvordan Veganerpartiet ville få eneret til listebogstavet G foran 20 lokale lister, der ellers var kommet først med det listebogstav. Som reglerne er, må ingen andre bruge et listebogstav, som et landsdækkende parti har fået tildelt.

- Det er nogle tåbelige regler, siger borgmester John Brædder til avisen. Borgmesteren er forberedt på, at en klage sandsynligvis blot vil resultere i, at han får at vide, at sådan er reglerne, "men så må man lave reglerne om", siger han.

Reglen har tidligere tvunget en række lokale lister til at skifte væk fra listebogstaverne D og Å, da henholdsvis Nye Borgerlige og Alternativet overtog dem, men forskellen fra dengang til nu er, at denne gang er der to borgmesterpartier, der er blevet ramt - foruden Guldborgsundlisten også Nytgribskov. En anden forskel er, at det er gået ud over en liste, hvis borgmester også er formand for Lokallisterne i Danmark, med den vægt det nu måtte give over for Indenrigsministeriet.

Foruden ærgrelsen over måske at skulle sige farvel til selve bogstavet har Guldborgsundlisten også det problem, at partiets logo har netop G'et som integreret element og ikke uden videre vil kunne fungere med et andet bogstav. Den del vil John Brædder dog ikke forholde sig til, før klagemulighederne er udtømt.