Guldborgsund giver tre ugers gratis kultur til børn og unge
I Middelaldercentret i Nykøbing Falster kan man bl.a. opleve ridderturneringer.
Foto: Guldborgsund Kommune

Guldborgsund giver tre ugers gratis kultur til børn og unge

Fire kulturinstitutioner kan i en pilotperiode udenfor højsæsonen besøges gratis af børn og unge og deres forældre.
15. JUL 2021 11.54

GULDBORGSUND: Kendskabet til de kulturtilbud, der findes i Guldborgsund Kommune, skal øges blandt børn og unge under 18 år. Derfor har kommunen valgt fire kulturinstitutioner, som kan besøges gratis udenfor højsæsonen. Det skal også være med til at styrke kommunens indsats omkring dannelse, lyder det fra kommunen.

Museum Lolland-Falster, Guldborgsund Zoo, Gedser Remise og Middelaldercentret er udvalgt som pilotinstitutioner og vil have åbent i en periode på tre uger - de to første vil efter starte i perioden september-december og de to andre i januar-april.

- Som dannelseskommune er det altafgørende, at så mange som muligt får del i de mange oplevelser vores kulturinstitutioner tilbyder, og de muligheder styrker vi nu med Kulturpasset. Vi vil gerne fortsætte indsatsen for at give vores børn og unge forskellige kulturelle oplevelser, der kan være med til at udvikle dem som mennesker. Samtidig skal Kulturpasset være med til at give flere besøgene i kommunens kulturtilbud uden for sæsonen, siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse (Guldborgsundlisten).

Tilbuddet starter som pilotprojekt med de fire institutioner frem til april 2022, hvorefter kommunen vil samle erfaringerne og udvide med flere kulturtilbud.

Kulturpasset er finansieret via budgettet med 166.000 kr. i 2021 og de kommende tre år, og er skruet sammen, så børnene og de unge også kan få forældrene med gratis.

ibs