Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gribskov dropper spareøvelse på dagtilbudsledelse

Høringssvarene til en foreslået ændring af dagtilbudsledelsen har gjort indtryk på Udvalget for Børn, Idræt og Familie, så nu bevares en tæt lokal ledelse.
4. FEB 2021 15.31

GRIBSKOV: I stedet for at danne fem distrikter på dagtilbudsområdet med tilhørende ledelse bevarer Gribskov Kommune den nuværende struktur med ledere lokalt - og genbesætter to vakante lederstillinger, oplyser kommunen.

Et forslag om at ændre ledelsesstrukturen kunne spare 1,2 mio. kr., men høringssvarene har gjort så meget indtryk blandt udvalgets politikere, at de nu ruller forslaget tilbage.

Forslaget gik ud på at skabe fem dagtilbudsdistrikter svarende til skoledistrikterne og at ændre ledelsesstrukturen både for daginstitutionerne og for dagplejen, så den svarede til skolernes.

- Tak for de mange høringssvar. De viser helt tydeligt, at der er et stort ønske om at bevare ledelsen tæt på. Derfor har vi besluttet, at vi vil styrke ledelsen ved at ansætte ledere i Brumbassen og Gilbjerg Børnehuse, så antallet af ledere i vores institutioner og dagpleje går fra 11 til i alt 13, siger formand Natasha Stenbo Enetoft (V).

Udvalget vil så finde de 1,2 mio. kr. ved at tilpasse antallet af konsulenter på dagplejeområdet, fjerne dagplejens kapacitetspulje i 2021 og iøvrigt inden for daginstitutionsområdets samlede ramme.

ka