Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Giv kommunen et digitalt praj

Solrød har skabt mulighed for, at borgerne kan tippe kommunen om ting og sager via smartphone og en særlig app

SOLRØD: Nu kan borgerne på en let og enkel måde give et praj på hjemmesiden eller Smartphone om ting og hændelser, man ønsker at gøre kommunen opmærksom på. Tiltaget hedder 'Giv et praj'. Det er en gratis app, der kan downloades på de såkaldte smartphones.

Med 'G!v et praj' kan man gøre kommunen opmærksom på eksempelvis et hul i vejen eller affald - direkte over en Smartphone.

Prajet består af et foto med GPS-koordinater, som borgeren tager af tingen eller hændelsen og derefter vælger en kategori, samt evt. skriver en tilhørende (valgfri) kommentar. Der kan forekomme unøjagtighed i koordinaterne og derfor vil supplerende beskrivelse af lokaliteten være en hjælp.

Prajet indsendes anonymt, og borgeren vil derfor ikke få tilsendt en 'kvittering' - en statusbesked om kommunens håndtering af prajet.

Borgmester Niels Hörup (V) siger om initiativet:

- Solrød Kommune ønsker med denne løsning at udvide paletten af digitale løsninger, hvor borgerne kan komme i kontakt med Kommunen på alle tider af døgnet. Vi får allerede i dag en hel del henvendelser fra opmærksomme borgere om observationer i Solrød. Det påskønner vi, da vi dermed hurtigere bliver opmærksom på eventuelle skader, som kan udbedres hurtigere. Man kan ikke forvente, at indberetningen medfører øjeblikkelig løsning af det påpegede 'problem', idet vi hele tiden prioriterer, de opgaver vi får ind, og passer dem ind i løsningen af vore øvrige opgaver.

Dette digitale tilbud er under løbende udvikling, men det er endnu ikke teknisk muligt for borgeren at holde sig orienteret om status på løsning af opgaven.

Har man ikke en smartphone, kan man også tippe kommunen via hjemmesiden. Her er der adgang til en formular, hvor man kan indtaste relevante oplysninger og angiver lokaliteten så præcis som muligt.

 

mou