Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gigtforeningen: KL sparker en åben dør ind

KL har spillet ud med et forslag om, at kommuner skal forpligte sig til at starte genoptræning af borgere, der er udskrevet fra hospital, senest efter en uge
19. OKT 2011 21.41

- Det er godt, at KL nu vil udstede en garanti for genoptræning inden for en uge. Men KL sparker en åben dør ind: Genoptræning er allerede kommunernes ansvar og har været det i hele fem år. Man kan derfor undre sig over, at forslaget ikke er kommet noget før.

Det siger Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, på Gigtforeningens hjemmeside. Udtalelsen kommer på baggrund af en artikel i Dagens Medicin, hvor formanden for KL's Social- og Sundhedsudvalg, Anny Winther (V) foreslår, at der 'maksimalt må gå en uge, fra en patient bliver udskrevet med en genoptræningsplan, til genoptræningen i kommunen er sat i gang.'

- Hurtig genoptræning er en mærkesag for Gigtforeningen, og vi bakker derfor 100 pct. op om en genoptræningsgaranti. Vi ser derfor frem til, at KL konkretiserer forslaget.

Lene Witte understreger, at ét af problemerne er, at kommunerne i dag har fuldstændigt frit spil med hensyn til, hvornår en genoptræningsplan skal træde i kraft.

- Derfor opfordrer jeg Anny Winther og KL til at gribe i egen barm: De kan lave en fælles standard hurtigt, og så handle ud fra den. Dermed får man forhåbentligt alle kommuner med - også dem, der i dag halter bagefter.

mou