Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ghettobeboere stævner ministerie

En gruppe af Mjølnerparkens beboere stævner nu staten for diskrimination i forbindelse med ghettolovens udviklingsplan.

KØBENHAVN: En gruppe beboere i boligområdet Mjølnerparken i København stævner Transport- og Boligministeriet for diskrimination. Det er udviklingsplanen i ghettoloven fra 2018, som diskriminerer dem på baggrund af deres etnicitet, mener de.

Det oplyser netværket Almen Modstand i en pressemeddelelse. Her står, at netværket i dag, onsdag, anlægger sagen mod ministeriet ved Københavns Byret.

Baggrunden for sagen er, at de såkaldte hårde ghettoområder skal reducere antallet af almene familieboliger til 40 pct. gennem en udviklingsplan for området. I Mjølnerparken skal det være nået inden 1. januar 2030.

Men det betyder i praksis, at der er forskel på reglerne, alt efter hvor man bor.

Behandles dårligere end sammenlignelige områder

Almenboligloven skelner mellem såkaldte udsatte boligområder, ghettoområder og hårde ghettoområder. Et område bliver defineret som en hård ghetto, hvis det har været et ghettoområde de seneste fem år.

Et område betegnes som et ghettoområde i stedet for et udsat boligområde, hvis mere end halvdelen af beboerne er indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande.

Beboerne i Mjølnerparken hævder på den baggrund, at de bliver behandlet dårligere end folk, der bor i sammenlignelige områder, men som ikke er defineret som hårde ghettoer, alene fordi de har en lavere andel beboere med ikkevestlig baggrund.

1. december 2019 var der 15 områder, som blev defineret som en hård ghetto.

Beboerne repræsenteres af Advokatfirmaet Homann, Jacobsen og Khawaja. Advokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja har tidligere oplyst over for dagbladet Arbejderen, at op mod 228 familier skal flytte ud af Mjølnerparken, fordi to blokke efter planen skal sælges.

Almen Modstand vurderer, at sagen kan ende med at få betydning for samtlige udviklingsplaner for de såkaldte hårde ghettoområder.

Almen Modstand er et landsdækkende netværk af beboere fra forskellige afdelinger fra det almene boligbyggeri og er stiftet som modstand mod lovpakken 'Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030', der måske er bedre kendt som ghettopakken.

Ritzau