
GENTOFTE: Det bliver staten, der tager alle de 4,6 mia. kr., som boet efter skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde for tre år siden, skal betale i skatter og afgifter. Det skriver Politiken søndag.
Hovedreglen i loven er ellers, at den kommune, som en afdød person boede i, skal have en tredjedel af skatterne fra dødsboet.
Og efter at Berlingske for en uge siden havde omtalt, at boet nu var gjort op, og at Gentofte Kommune, som skibsrederen boede i, havde udsigt til at få indsat 1,5 mia. kr. på kontoen i løbet af kort tid, var borgere, ansatte og virksomheder i kommunen allerede begyndt at glæde sig. Men det var for tidligt. En paragraf, der blev indsat i loven i 2006, betyder nemlig, at hvis der går mere end et par år med at afslutte boopgørelsen, tilfalder alle skatter og afgifter staten.
'Irriterende og ærgerligt'
SKAT har i en mail for få dage siden til kommunaldirektøren i Gentofte meddelt, at 'der ikke kommer skattebeløb til udbetaling til Gentofte Kommune i 2016 som følge af dødsboskatter, som betales af boet efter Mærsk Mc-Kinney Møller'.
- Det er både irriterende og ærgerligt, at nogen er bibragt den opfattelse, at Gentofte Kommune har fået et meget stort beløb, og så er det bare ikke rigtigt, siger Gentoftes borgmester, Hans Toft (K) til Politiken.
Han er ikke tilfreds med, at kommunen går glip af pengene, og mener, at der må være tale om en utilsigtet virkning af en ændring af loven om dødsbobeskatning, som Folketinget vedtog i 2006.
Lovændringen skete, mens Venstres nuværende næstformand Kristian Jensen var skatteminister. Han forklarer, at der var tale om én blandt mange ændringer, der skete i forbindelse med kommunalreformen, hvor der blev flyttet rundt på opgaver og pengestrømme, og han kan ikke huske, om der var en særlig diskussion af den særlige tidsfrist dengang.
- Vi har ikke siddet og kalkuleret med, at Mærsk Mc-Kinney Møllers dødsboopgørelse ville trække ud i mere end to år, da vi vedtog loven, siger Kristian Jensen til Politiken.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.