Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gang i kommunernes lønforhandlinger

Ni ud af ti danske kommuner har gennemført lokale lønforhandlinger fra 1. april 2011 og frem til nytår
13. JAN 2012 14.26

Det viser en rundspørge, som KL har gennemført blandt de kommunale HR- og personalechefer. Samtidig planlægger ligeledes ni ud af ti kommuner at gennemføre nye forhandlinger i 2012 - heriblandt alle, der ikke har forhandlet i 2011. Tre ud af fem kommuner har direkte udarbejdet en strategi i direktionen for anvendelsen af lokal løn.

Formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), er godt tilfreds med resultaterne.

- Lokal løn er helt centralt redskab for kommunerne til at motivere medarbejderne og udvikle organisationen. At ni ud af ti kommuner har gennemført lokale lønforhandlinger viser, at kommunerne har taget redskabet til sig.

Tre ud af fire kommuner har enten aftalt en proces om gennemførslen af de lokale forhandlinger med de faglige organisationer eller drøftet tilrettelæggelsen af forhandlingsprocessen i MED-systemet.

- Hvis lokal løn for alvor skal anvendes strategisk, kræver det, at kommunerne udvikler en konkret strategi for lokal løn. Tre ud af fem kommuner har gjort dette, hvilket viser, at kommunerne tager lokal løn alvorligt og anvender det som det fremragende strategiske værktøj, det er. Det kan vi som arbejdsgivere kun være tilfredse med, slutter Michael Ziegler.

Foto: http://www.flickr.com/photos/sepblog/3676361977/sizes/m/in/photostream/

lcl