DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Gamle DSB-værksteder som inspiration til renovering af træbyggeri
Fortidens og fremtidens København mødes i de gamle DSB-trælader.
Foto: Bjarke Ørsted

Gamle DSB-værksteder som inspiration til renovering af træbyggeri

Ni gamle trælader bag Dybbølsbro Station i København er blevet til det urbane åndehul BaneGaarden.
9. NOV 2020 12.08

KØBENHAVN: BaneGaarden er første skridt i udviklingen af et gammelt DSB-værkstedsområde bag Dybbølsbro Station, oplyser foreningen Realdania, der nu giver ni mio. kr. til, at ildsjæle og iværksættere kan udvide aktiviteterne i DSB’s gamle værkstedsområde.

De er i samarbejde med DSB Ejendomme og Realdania i gang med at omdanne ni gamle trælader til det urbane åndehul BaneGaarden, som åbnede i sommeren 2020.

De gamle trælader stod tomme i 50 år, men nu er de første fire af de forfaldne bygninger ombygget og renoveret med bæredygtige materialer fra inderst til yderst. Med den seneste bevilling samt midler fra BaneGaarden og DSB Ejendomme kan de sidste trælader nu også sættes i stand.

Jernbaneby undervejs

Udover BaneGaarden er CPH Village, der står bag studieboligerne på Refshaleøen, også flyttet ind i de grønne områder på Otto Busses Vej. Her har de bygget en studielandsby i træ, der er udviklet i harmoni med området. Hele bydelen vil i de kommende år blive udviklet under navnet Jernbanebyen.

På BaneGaarden kan man blive klogere på, hvordan man kan skabe små grønne oaser i sit eget liv – ingen løftede pegefingre, men inspiration til praktisk handling.

- BaneGaarden blev i løbet af sommeren hele byens baghave med stort engagement fra ildsjæle og iværksættere. Hele området ved Otto Busses Vej har potentiale til at blive et hotspot for alternativ og bæredygtig byudvikling i København, og den udvikling vil vi gerne være med til at kickstarte. Samtidig giver de gamle trælader en særlig stemning, hvor fortidens og fremtidens København mødes, siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk fra Realdania.

Som en del af projektet med renovering af træladerne bliver der udarbejdet et videngrundlag og en eksempelsamling for fleretagers træbygninger med udsatte trækonstruktioner.

ka