DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fysikeksamen endte med ulykke

En elev og to lærere blev forbrændt, da en fysikeksamen i 9. klasse på Søhusskolen endte med en brandulykke
KORT NYT7. JUN 2012 10.17

ODENSE: Et sammenfald af en række uheldige omstændigheder betød onsdag, at en 9. klasses fysikeksamen på Søhusskolen endte i en ulykke. Såvel elev, lærer som censor blev forbrændt og måtte transporteres til Odense Universitetshospital. Eleven og censor ved eksamen er begge stadig indlagt, oplyser kommunen.

Eleven skulle til sin eksamen vise, hvordan man fremstiller sæbe. I forbindelse med fremstillingen, hvor man bl.a. anvendte ethanol, skete der en antænding. Flammen ramte censor i ansigtet og fik samtidig fat i elevens nylontrøje, der gik i brand. Det lykkedes læreren med hjælp fra tre andre elever at få slukket branden i pigens trøje, da hun lagde sig på gulvet.

Søhusskolens leder Erling Pedersen fortæller, at alle er dybt berørte af begivenhederne og kede af det på både eleven og lærernes vegne.

- Det er svært helt at forstå, at det kunne ske. Det er ikke noget ekstraordinært ved forsøget, som vi ofte bruger til eksamen. Jeg har tilkaldt arbejdstilsynet, der skal undersøge, hvad der nøjagtigt er sket. Indtil de kommer med et resultat bruger vi vores kræfter på at tage os af de implicerede samt at få underrettet skolens forældre, elever og øvrige lærere.

Arbejdsmiljøtilsynet vil undersøge ulykken nærmere idag.

ka