Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Furesø har fået en ny aftale

Et enigt byråd vedtog i går en ny Furesøaftale, der betyder et 30-årigt lån med en rente på 2,2 pct. og et ekstra særtilskud på 250 mio. kr.
KORT NYT9. MAR 2011 6.25

FURESØ:  Aftalen blev beseglet på et ekstraordinært byrådsmøde i går aftes, efter at borgmester Ole Bondo Christensen (S) og viceborgmester Susanne Mortensen (K) tidligere på dagen havde været til det afgørende forhandlingsmøde med indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V). Det skriver Furesø Avis.

Aftalen afløser den hidtidige aftale fra 2005, og den indebærer, at kommunens samlede gæld omlægges til et statslån med en fast ydelse. Lånet ydes som et 30-årigt annuitetslån med en lav rente på 2,2 pct., og ydelsen på lånet bliver derved væsentligt lavere end ydelsen på kommunens eksisterende lån.

Kommunen får desuden et særtilskud i en betydeligt længere periode end hidtil fastsat. Der er tale om et særtilskud på 250 mio. kr. fra 2022 til 2040.

Endelig er det fastlagt, at den differentierede skat udfases frem mod udgangen af 2013, så Farums skat kommer ned på Værløse-niveau.

lcl