Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fuglsang i spil som næstformand

SF skal vælge mellem sydsjællandsk advokat og sydfynsk fagforeningsformand
KORT NYT24. OKT 2011 15.29

SF skal vælge ny næstformand på et møde i Landsledelsen på lørdag. Eller rettere to næstformænd, hvis det står til partiformand Villy Søvndal og den daglige partiledelse, der, erfarer Svendborgs NetAvis, foreslår posten fordelt mellem en mand og en kvinde: Den sydfynske fagforeningsmand - formand for 3F Sydfyn - Tonni Hansen, og den sydsjællandske advokat og tidligere folketingsmedlem og kommunalordfører Meta Fuglsang.

SF skal have ny næstformand, fordi 26-årige Thor Möger Pedersen efter regeringsdannelsen trak sig fra posten efter pres fra en voksende utilfredshed blandt medlemmerne - utilfredshed med, at den unge komet, der stod bag SF's valgstrategi, men ikke selv formåede at blive valgt til Folketinget, blev udnævnt til minister. Officielt trak han sig med den begrundelse, at han ikke ville kunne passe den vigtige næstformandspost ordentligt efter at være blevet skatteminister, skriver Svendborgs Netavis.

Thor Möger Pedersen blev i april 2010 valgt som næstformand i SF's slankede landsledelse på 20 medlemmer plus formanden. Både Tonni Hansen og Meta Fuglsang er selv med i Landsledelsen.

Fuglsang stillede i 2005 op imod Villy Søvndal og Pia Olsen Dyhr, da partiet skulle vælge formand - og valgte Søvndal.

ka