Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Få frikommuneforsøg kom igennem nåleøjet, da ordningen blev droppet og forsøgene i stedet skulle vurderes under den udvidede udfordringsret.
Foto: Thomas Borberg, Ritzau Scanpix. Manipulation: Jonas Rue

Frikommune-fiasko: Kun to forsøg godkendt

Den seneste runde frikommuneforsøg har stort set været spild af tid for de kommuner, der søgte. Langt de fleste blev nemlig afvist.
27. AUG 2020 10.24

Efter et meget forsinket forløb har de fleste kommuner nu fået svar på deres ansøgninger til Frikommuneforsøg III. Ud af 20 forsøg er blot to blevet delvist godkendt, skriver Kommunen.dk.

Regeringen droppede frikommune-ordningen i december sidste år, men da havde kommunerne allerede søgt om at deltage. Regeringen sørgede dog for, at forsøgene i stedet kunne fortsætte under den udvidede udfordringsret. Men det fik kommunerne altså ikke meget ud af, da det var herefter, de fleste afslag kom.

Frederiksberg Kommune fik afvist tre ansøgninger, og det er borgmester Simon Aggesen (K) stærkt utilfreds med:

- Det har været et frustrerende forløb. Og så får vi et afslag et år efter, vi sendte en ansøgning. Før vi sendte dem, lå der jo et betydeligt arbejde i at få kvalificeret de her forsøg. Det krævede nogle ordentlige politiske drøftelser af, hvad vi egentlig bredt politisk syntes, vi skulle prioritere. Så det er da en våd klud i ansigtet at vente så lang tid og så se, at ingen af forsøgene bliver til noget, siger han til Kommunen.dk.

 

Abonnenter på Kommunen.dk kan her læse hele historien om, hvilke forsøg der kom gennem nåleøjet.