dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sket i ugen:
Frem og tilbage for kommunal økonomi med forsvundet indtægt og omgørelse af budget

14. NOV 2020 9.30

De vedtagne budgetter for 2021 fik i Odense et voldsomt efterspil i den forløbne uge, da Fynsk fjernvarmesalg faldt til jorden over uklare regler. En melding fra Energistyrelsen trak grundlaget væk under det spinkle byrådsflertal, så nu mangler Odense en halv mia. kr., der skulle være brugt til velfærdsinvesteringer.

Andre har til gengæld udsigt til at slippe af med en betydelig økonomisk usikkerhed, fordi Fire kommuner får lov at omgøre sidste års valg af selvbudgettering. Alle andre valgte statsgaranteret udskrivningsgrundlag for 2020, og et lovforslag i lyset af coronakrisen åbner nu for at Aarhus, Silkeborg, Rødovre og Solrød kan ombestemme sig med tilbagevirkende kraft. 

I løbet af ugen var der endnu en borgmester, der stopper ved KV21: John Engelhardt (V) genopstiller ikke i Glostrup. Følg med i alle de seneste udpegninger af spidskandidater på vores tema KV21 - hvor blandt andet en MF fra V popper op som mulig spids efter Grosbøll-exit - og det nu er officielt, at Sophie Hæstorp bliver spidskandidat til overborgmesterpost.

Men en dom i byretten i Aalborg har en i kommunale kredse meget omtalt sag fundet en afslutning, da dommen lød på, at Daværende borgmesters håndskrevne notat ikke var bindende. Den virksomhed, som i 2005 ville forhindre bebyggelse på havnegrund i Aalborg, har tabt sag om borgmesterens underskrift. Kommunen blev frifundet, og firmaet anker ikke.

Mest læst i ugens løb blev historien om at Kommunal leder på Ærø tiltalt for bestikkelse - hvor det under retssagen viste sig, at  Pengene i bestikkelsessagen gik til personaleforening, hvor en tysk bryllupsarrangør gennem fem år betalte til en kommunal julefrokost. Vi har endnu til gode at se dommen.