Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frederikssund inddriver millioner i forsikringspenge

I 2009 hentede kommunen 2,5 millioner og i 2010 1,3 millioner i såkaldte regrespenge
KORT NYT10. MAR 2011 6.10

FREDERIKSSUND: I sidste uge kunne man på forsiden af Politiken læse at 'Kommunerne snydes i forsikringskaos', fordi forsikringsselskaber undlader at dække kommuners udgifter til syge borgere - såkaldt regres.

Landets kommuner mister millioner, fordi forsikringsselskaberne ikke informerer dem om at de kan få dækket deres udgifter til sygedagpenge.

Af Politikens artikel fremgår det i en ny opgørelse fra KL, at en række kommuner stort set ikke har fået udbetalt nogen erstatning fra forsikringsselskaberne i hele 2009.

I Frederikssund Kommune er der dog styr på dette område, idet der sørges for at få de regresindtægter ind som kommunen har krav på, oplyser kommmunen i en pressemeddelelse.

Efter kommunesammenlægningen har Frederikssund gennemgået alle sager fra de fire gamle kommuner, som som var op til fem år gamle. Siden har kommunen løbende taget alle sager op.

Kommunen kunne således i 2009 hente knap 2,5 millioner kroner ind fra forsikringsselskaberne, og i 2010 blev det til 1,3 millioner kroner.

- I Frederikssund Kommune går vi således systematisk til værks, og takket være dygtige medarbejdere, får vi indkrævet pengene, som loven foreskriver, siger kommunens socialchef Peer Huniche.

mou