Fredericia vil lægge loft over hovedrengøring

KORT NYT17. JUN 2022 13.22

FREDERICIA: En stigning i antallet af borgere, fra 12 i 2019 til 179 i 2021, der har fået bevilget hovedrengøring en eller to gange om året, får nu formanden for Fredericia Kommunes senior- og socialudvalg Søren Larsen (S) til at bebude en ændring af ordningen, skriver Fredericia Dagblad.

Der er tale om hovedrengøring hos borgere, der er bevilget praktisk hjælp, og hvor 50 minutters rengøring hver 14. dag ikke slår til. Ankestyrelsen har slået fast, at hovedrengøring kan tilbydes op til to gange årligt til visiterede borgere. I 2021 kostede hovedrengøringen kommunen 135.000 kr. Senior- og socialudvalget vil nu ændre på proceduren i bevillingen af hovedrengøringen, der hidtil er sket på vurdering fra de medarbejdere der gør rent. 

- Der har ikke været en grænse for, hvor mange timers ekstra rengøring der kunne bevilges, men med den stigning, vi har set, er vi nødt til at lave en anbefaling på to timer. Der har været meget store forskelle på, hvor omfattende den ekstra rengøring har været, så vi har besluttet, at det nu er en visitator, som skal ind over bevillingen, siger udvalgsformand Søren Larsen til avisen. Der vil også fremover være tale om individuelle vurderinger af ansøgningerne om hovedrengøring, men altså foretaget af en visitator.

cwa