Fredericia får millionerstatning fra vikarfirma

KORT NYT23. DEC 2021 10.22

FREDERICIA: Fredericia Kommune har indgået et forlig med vikarbureauet Powercare. Vikarbureauet skal således betale tre mio. kr. i bod til kommunen. Sagen er opstået, da Powercare ikke kunne levere vikarer til de timer, der var aftalt med kommunen, skriver Fredericia Dagblad.

Powercare er Fredericia Kommunes hovedleverandør af vikarer til hjemmeplejen, en opgave, der har været i udbud. På grund af coronasituationen har der været stor efterspørgsel samtidig med, at Powercare også har været ramt af sygdom. Det har skabt situationen med manglende dækning. Derfor er kommunen også tilfreds med forliget og arbejder fortsat sammen med bureauet.

 - Det er en god løsning, der er fundet, og det er noget, begge parter kan acceptere.  I perioden med corona har vi haft behov for at få flere vikarer på grund af sygefravær. Det betød, at vi havde flere forespørgsler efter vikarer. Men vikarbureauet var også presset af sygdom, siger Yelva Bjørnholdt Jensen, der er direktør for Beskæftigelse og Velfærd i Fredericia Kommune.

amp