Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frank Jensen: - Ansæt praktikanter i Metrobyggeri

Metroselskabet sendte byggeriet af Metro Cityringen i udbud i 2009 – før Borgerrepræsentationen i 2010 vedtog at stille krav om praktikpladser i forbindelse med udbud på arbejder for kommunen

KØBENHAVN: Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil sikre, at byggeriet af Metro Cityringen betyder flere praktikpladser til unge, der mangler en mulighed for at færdiggøre deres uddannelse. Derfor opfordrer han nu Metroselskabet til at få lavet frivillige aftaler med de entreprenører, der skal bygge Metro Cityringen, oplyser kommunen.

 - Så stort et byggeprojekt skal kaste noget af sig på praktiksiden. Selve byggeriet skaber 25.000 årsværk frem til åbningen i 2018, og det er af største betydning, at det også giver pote i form af flere praktikpladser, siger Frank Jensen.

- Metroselskabet sendte byggeriet af Metro Cityringen i udbud i 2009 – og altså inden Københavns Kommune i 2010 vedtog at stille krav om praktikpladser i forbindelse med udbud på arbejder for Københavns Kommune.

- Derfor er det af afgørende betydning, at Metroselskabet prioriterer indsatsen for at få entreprenørerne til at oprette praktikpladser, så det store byggeri også gavner de mange unge, der har svært ved at finde en praktikplads. Det er desuden vigtigt, at kravet om praktikpladser fremadrettet bliver lagt ind i udbud.

- Jeg kan kun opfordre Staten og Metroselskabet til at gøre det, som Københavns Kommune allerede har gjort – nemlig at sikre, at der kommer krav om praktikpladser ind, når der laves udbud på byggeopgaver, siger overborgmester Frank Jensen.

ka