Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Clement Kjersgaard plejer at byde velkommen ved åbningen af Kulturmødet, og det gør han også i år, selvom åbningsdebatten på mandag foregår online. Det er første kapitel ud fra tre kapitler, som Kulturmødet Mors 2020 består af.
Foto: Mads Frost, Ritzau Scanpix

Milliondonation:
Fra næste år får Kulturmødet mere fokus på børn og unge

Tre mio. kr. fra Nordea-fonden skal bruges på at åbne Børnenes Kulturmøde i 2021.

MORSØ: I august plejer kunstnere, politiere, journalister, fonde og kulturspidser fra hele landet at mødes på Mors. Det kommer ikke til at ske i år, hvor corona har udfordret de vante rammer for Kulturmødet Mors, der derfor er blevet delt op i tre kapitler i år: En åbningsdebat på mandag, et digitalt kulturmøde i slutningen af august og et fysisk møde i efteråret 2020, som der endnu ikke er sat dato på.

Til gengæld har Nordea-fonden besluttet at støtte op om Kulturmødet Mors de næste tre år med en donation på en mio. kr. årligt. Det betyder, at Børnenes Kulturmøde åbner til næste år, hvor de nuværende børneaktiviteter bliver samlet i et kreativt univers, som alle skoler på Mors skal være med til at skabe.

- Det er en flot og vigtig støtte fra Nordea-fonden. Kulturmødet Mors har de seneste år gennemgået en stor udvikling og står på et stærkt fundament. Med støtten får vi nu mulighed for at realisere mange af vores drømme for de næste år. Det glæder jeg mig til. Jeg er stolt over, at Kulturmødet Mors er blevet så attraktiv, at vi kan tiltrække så store bevillinger. Det er med til, at vi fortsat kan være relevante og sikre kvalitet, siger Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Kultur fra unge selv

Samtidig har Kulturmødet sat et mål om, at unge i løbet af 2020-2022 præsenterer 25 forskellige kulturarrangementer, der skal laves af de unge selv. Det kan være alt fra musik- og debatarrangementer og fællesmiddage, så længe det er de unge selv, der står bag arrangementerne.

- Vi vil være drivkraft for fællesskaber og kulturarrangementer året rundt. Mors har et helt enormt potentiale for at skabe kunstneriske miljøer. Vi ser spirende ungemiljøer med stor virkelyst og børn og skoler, som har taget Kulturmødet til sig og arbejder med kunst hele året. Alt det vil vi være med til at udvikle endnu mere og støtte op om, siger direktør for Kulturmødet Mors, Trine Bang.

- Der er heller intet Kulturmøde uden frivillige. Derfor vil vi også gå forrest med et frivilligprogram, hvor vi lykkes med at engagere Morsingboerne på tværs af alder, køn, interesse og ressourcer, siger hun.

Læs mere om programmet for Kulturmødet 2020 her.

eo