Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Forsøg med gebyr for udeblivelser

Rygcenter i Middelfart skal afprøve ordning, hvor patienter, der udebliver, må af med gebyr
KORT NYT11. APR 2012 9.12

MIDTJYLLAND / SYDDANMARK: For første gang nogensinde vil to regioner - Region Syddanmark og Region Midtjylland - nu gøre brug af en mulighed i lovgivningen for at indføre gebyrer ved udeblivelser. En mulighed, der har eksisteret siden 2004, men som ingen regioner hidtil har ønsket at benytte.

Det sker efter hårdt pres fra den nye S-R-SF-regering og bliver i første omgang i form af pilotprojekter på bl.a. Region Syddanmarks rygcenter i Middelfart, hvor patienterne nu skal til at betale, hvis de ikke dukker op til aftalte behandlinger.

- Det er ikke en idé, der er vokset i min baghave. Der er ingen tvivl om, at det er usolidarisk og uretfærdigt, at folk bare udebliver, og at det ikke bør kunne ske, uden at det har en konsekvens. Men pragmatisk set kan man også frygte, at det vil medføre en masse bureaukrati. For hvad sker der, hvis folk nægter at betale, og hvad så når sygehuset aflyser? Men nu kører vi nogle forsøgsprojekter for at få nogle erfaringer, så vi kan se, om det er en god idé eller ej, siger regionsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V), der også er næstformand i Danske Regioner til Berlingske

Der er ikke foretaget systematiske opgørelser over udeblivelser på danske sygehuse, og i registreringerne skelnes der langt fra altid mellem, om det er patienten, der er blevet væk, eller om det er sygehuset, der har aflyst behandlingen.