Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forsinket supersygehus skifter totalrådgiver

Fire års forsinkelse blev for meget for Region Midt, der vil gøre hospitalet i Gødstrup færdigt med ny rådgiver.
25. JUN 2020 7.24

MIDTJYLLAND: På byggepladsen omkring det kommende sygehus i Gødstrup er der foretaget et review af rådgiver- og byggeorganisationen. Og den er ikke god nok, så Region Midtjylland har besluttet, at arbejdet gøres færdigt uden 1. etapes totalrådgiver, CuraVita. Det oplyser regionen.

Ifølge regionen skal det skabe mere effektiv varetagelse af opgaverne med hensyn til økonomien. 

Derfor er Rambøll valgt til at varetage de opgaver, som er knyttet til rådgivningsleverancerne for den sidste del af byggeriet. 

Med fra start, nu er det slut

CuraVita har været med siden byggeriets start, og sidste år blev der indgået en tillægsaftale, der omfatter de ydelser, som er afhængige af den forlængede byggetid. Aftalen blev indgået i forventning om, at byggeriet af etape 1 kunne afsluttes 30. juni 2020 jf. byggeledelsens arbejdstidsplan, men det er ikke muligt. 

Regionen forventer nu, at de sidste byggeentrepriser er afleveret med udgangen af december 2020, og at indregulering og test af tekniske anlæg kan afsluttes i februar 2021.

Regionsrådet vil i efteråret 2020 få en status for den planlagte flytning og de afledte økonomiske konsekvenser af forsinkelserne på byggepladsen.

ibs