Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forsamlingsforbud hæves henover sommeren

Regeringen og Folketingets partier er enige om den videre plan for forsamlingsforbuddet hen over sommeren.
9. JUN 2020 6.23
TEMA: Corona

Folketingets partier er enige om, at forsamlingsforbuddet bliver 100 personer per 8. juli. Og 200 personer 8. august for visse arrangementer. Det oplyser Justitsministeriet.

Fra i dag, mandag, er forsamlingsforbuddet allerede hævet fra ti til 50 personer.

Desuden er alle arrangementer, hvor deltagerne det meste af tiden sidder ned, og hvor arrangøren er omfattet af aftaler om retningslinjer for genåbningen, undtaget.

Det kan eksempelvis være et bryllup på en restaurant. Det kan også være en fodboldkamp på stadion med siddepladser. Eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter. Samt sommeraktiviteter for børn og unge.

Drøftelser om yderligere lempelser

Men planen bliver kun til noget, hvis alt går godt. Sådan lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

- For vi skal huske, at det hele stadig afhænger af, at vi hver især følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Holder afstand, vasker hænder ofte, passer på hinanden og så videre. Og hvis vi ser, at epidemien blusser op igen, er en opstramning af forsamlingsforbuddet noget af det første, vi vil se på.

- Jeg ser frem til drøftelserne med partierne om eventuelle yderligere lempelser inden for afgrænsede områder, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Hækkerup henviser til drøftelser om antallet af tilskuere til superligakampe. Og om at kunne afholde private fester i kommercielle lokaler, eksempelvis bryllupper, til senere end midnat.

Ritzau