Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Formandskampen er i gang i Dansk Sygeplejeråd

Den nuværende formand og formanden for Kreds Sjælland stiller begge op til formandsposten
11. MAJ 2012 15.00

Formanden for Dansk Sygeplejeråd (DSR) Grete Christensen bliver udfordret på posten af Helle Dirksen, den nuværende formand for Kreds Sjælland.

Helle Dirksen efterlyser en kursændring i DSR.

- Dansk Sygeplejeråd har brug for en ny kurs, fordi sygeplejersker, der arbejder i sundhedsvæsenet – både i regioner, kommuner og stat – er under konstant pres. Vores arbejdspladser er under konstant forandring. Der er derfor brug for et markant sygeplejeråd med meninger, der tør give både arbejdsgiverne og politikerne et offensivt modspil og et konstruktivt medspil, når det handler om at udvikle og styrke sygeplejen i Danmark, skriver hun på sin valgside.

Kræver kursændring
Helle Dirksen lover at arbejde for, at DSR får en stærkere stemme i samfundet, fagligheden i front og en fornyelse af fagbevægelsen.

Hun blæser bl.a. til kamp mod stress, arbejdsløshed og nedskæringer:

- Vi skal gøre det klart for politikerne på Christiansborg, at der ikke er meget sammenhængskraft i at kræve mere kvalitet, mens man samtidig skærer ned i sundhedssektoren. Vi skal udfordre de offentlige arbejdsgivere, der opsiger sygeplejersker på grund af besparelser samtidig med, at de har mange ledige sygeplejerskestillinger på andre arbejdspladser. Der er brug for en kursændring.

Fortsætte tiltag
- Jeg genopstiller som formand for Dansk Sygeplejeråd, fordi jeg gerne vil fortsætte nogle af de stærke tiltag, vi har taget de seneste år, og fordi jeg ser spændende muligheder for sygeplejefaget i fremtiden, skriver Grete Christensen på sin valgside.

Den nuværende formand har tre overskrifter for, hvilke tiltag hun vil fortsætte med at arbejde for, hvis hun bliver genvalgt som formand: Medlemmernes organisation, arbejdsvilkår og løn i en krisetid og sygeplejerskers mulighed for at påvirke sundhedspolitikken. Tillid og solidaritet, troværdighed og respekt.

- Jeg er parat til at fortsætte min åbne, demokratiske lederstil i forventning om, at jeg sammen med næstformænd og hovedbestyrelse kan skabe resultater til gavn for vores medlemmer og til forbedring af vores sundhedsvæsen, skriver Grete Christensen på sin valgside.

Udfordreren har også har en vision.

- Jeg vil gennem en åben, lyttende og involverende ledelsesstil arbejde ihærdigt og målrettet på at sikre, at Dansk Sygeplejeråd får et klart kursskifte. Der er brug for et markant sygeplejeråd med meninger, skriver Helle Dirksen på sin valgside.

Afstemningen om hvem der skal være formand for Dansk Sygeplejeråd foregår i perioden mellem 21. maj og 11. juni.

Foto: DSR

tsp