Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forældre-nej til fælles mål for børnehavebørn

Regeringens planer om lovpligtige mål for at lette overgangen fra børnehave til skole møder lodret afvisning fra forældreorganisation
KORT NYT20. APR 2011 10.12

Det er helt forfejlet, når regeringen vil indføre landsdækkende mål for, hvad børnene i børnehaven skal kunne inden skolestart. Det mener forældreorganisationen FOLA, skriver Jyllands Posten.

- I daginstitutionen skal børnene tilegne sig sociale, sproglige og motoriske færdigheder. Der er den faglige læring, som foregår i skolen. Så er der den sociale, motoriske og sproglige læring, som sker i daginstitutionen. Det er forudsætningen for, at børnene kan lære noget i skolen, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA  til avisen.

Det er Socialminister Benedikte Kiær (K) og undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V), der har varslet en lovændring, der skal indføre fælles krav til, hvad en barn skal kunne ved overgang til skolelivet.

- Barrieren fra børnehaven til 0. klasse kan være massiv. Ensartede krav skal sikre en bedre skolestart, siger Troels Lund Poulsen til Jyllands Posten.

mou