
FOLKETINGET: Folketingsmedlemmer skal fremover ikke kunne melde sig syge på ubestemt tid uden dokumentation og samtidig få vederlag. Det skriver Folketinget på sin hjemmeside.
Partierne er nemlig blevet enige om at indføre et krav om, at der skal vises en lægeerklæring. Beslutningen er taget i Udvalg for Forretningsorden.
Modsat alle andre danskere skal politikere i princippet hverken aflevere lægeerklæring eller dokumentation for, at de er syge.
- Vi har som udgangspunkt ingen grund til at betvivle, at medlemmer er syge, når de anmoder om at få sygeorlov, siger Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) i en pressemeddelelse.
- Men vi synes, at det giver mening at indføre retningslinjer, der minder om dem, som gælder bredt på arbejdsmarkedet. Også selvom man ikke kan sammenligne hvervet som folketingsmedlem med en ansat, der er underlagt en arbejdsgiver.
Partierne har besluttet, at dokumentation for sygdommen skal vises til partiets gruppeformand. Det kan være i form af lægeerklæring eller andet. For eksempel en indkaldelse til operation eller lignende.
Flere sager
Der har de seneste år været sygemeldinger, som har skabt stor debat.
Det har blandt andet været tilfældet med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, det socialdemokratiske folketingsmedlem Henrik Sass Larsen og senest med den tidligere leder for De Radikale Morten Østergaard.
Han meldte sig syg efter flere sager om krænkende adfærd og gik på sygeorlov fra Folketinget 12. oktober.
Det var, få dage efter at han havde forladt lederposten i partiet. Han var sygemeldt i otte måneder, inden han udtrådte af Folketinget.
Det vakte også heftig debat, da Naser Khader, som tidligere var medlem af De Konservative, tidligere i år sygemeldte sig med stress efter anklager om, at han havde sendt trusler til flere debattører.
Mange spekulerede i, om Naser Khader sygemeldte sig for at undgå kritiske spørgsmål om sagen. Til sidst fik partikollegaen Rasmus Jarlov nok og offentliggjorde på Facebook en erklæring fra Naser Khaders læge.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.