
Skolerne har gode erfaringer med den frihed til at tilrettelægge og ændre undervisningen, som de har haft under coronakrisen. Den bliver derfor forlænget et år mere. Det fortæller børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om en bred aftale torsdag.
- Det har skolerne og kommunerne været rigtig glade for. De har oplevet, at eleverne får langt mere ud af den form for undervisning. Og at de selv får rigtig meget ud af at kunne tilrettelægge det på den måde i forhold til den gamle måde at gøre det på, siger hun.
Derfor skal skolerne fortsat selv kunne omlægge undervisning og lave timer på den digitale platform Zoom næste år. Det giver eksempelvis skolerne mulighed for at lave flere dansktimer, hvis eleverne i en klasse er bagud i det fag.
Først et år
Danmark har i årevis kæmpet med en for stor andel af elever, der forlader skolen uden at kunne læse og regne, fortæller ministeren. Erfaringerne fra de seneste års nedlukninger har vist mulige løsninger på det problem.
- Her har vi ramt noget, som egentlig kommer af coronatiden, men som både lærere, skoleledelser og kommuner har været rigtig glade for, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.
Det er grunden til, at man nu prøver at give skolerne mere frihed i et "helt normalt skoleår".
Ministeren kan ikke sige, om den større frihed skal være permanent. Først når det skoleår er gået, vil regeringen drøfte, om det giver mening at forlænge friheden yderligere.
Bevægelse og trivsel
Aftalen om at forlænge frihedsgraderne er indgået mellem regeringen, Venstre, SF, De Radikale, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.
Folkeskolereformen fra 2014 indeholder blandt andet krav om understøttende undervisning. Det er ikke nødvendigvis klassiske skolefag som dansk og matematik, men kan have fokus på bevægelse og trivsel.
Reformen blev vedtaget af den daværende regeringen - Socialdemokratiet, De Radikale og SF. Det er blandt andet understøttende undervisning, der under corona har kunne omlægges til mere regulær undervisning i aftalen.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.