Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Folkeskoleelever skal være kulturpiloter

Nyt projekt giver elever medansvar for kulturlivet på foreløbig to af Roskildes skoler. Fedt for os, siger elever og lærere, godt for Roskildes kulturliv, siger kommunen

ROSKILDE: 22 elever fra to af Roskildes skoler skal snart i gang med at uddanne sig til kultur-piloter. De 22 er nøje udvalgt efter skriftlige ansøgninger.

Projektet med kulturpiloterne er startet af Roskilde Kommune i samarbejde med det nationale kompetencecenter LMS - Levende Musik i Skolen, og går i korte træk ud på at indvie folkeskoleeleverne i kulturlivets arrangøropgaver.

- Tanken bag at have elever som kulturpiloter er selvfølgelig at give eleverne konkret indflydelse på skolerne, men i lige så høj grad at give dem blod på tanden til senere at indgå i det omfattende netværk af kulturelle frivillige, vi i Roskilde er så stolte - og afhængige af, fortæller børnekulturkonsulent Frida Marie Jensen.

I den kommende tid vil de 22 elever derfor komme på ekskursion til bl.a. kulturhuset Gimle. Her skal de lære om de mange opgaver, der ligger bag kulturarrangementer, inden de fra næste skoleår selv skal kastes ud i at være koncertværter, teknikere og journalister ved deres skolers koncerter og andre arrangementer.

Lang tradition for engagement
- Projektet giver god mening for vores skole, som har en lang tradition med at engagere eleverne, fortæller Torkil W. Jørgensen, skoleleder på Lynghøjskolen.

Og skeler man til andre erfaringer med kulturpiloter, er der god grund til at glæde sig til den øgede elevinddragelse. I Kalundborg har et lignende projekt nemlig allerede kørt et år, og resultatet kan aflæses i øget entusiasme og engagement hos både elever og lærere.

I Roskilde er projektet med kulturpiloter dog mere end bare et ønske om at fremme kulturens plads i folkeskolen.

- Gennem projektet giver vi eleverne en form for ekstrauddannelse indenfor kultur, som de også kan bruge senere i livet - for eksempel lærer de at skrive anmeldelser, rode med teknik og kommunikere med professionelle musikere, og det er klart noget både Roskilde Kommune, men også bare kulturlivet generelt kan få stor glæde af i fremtiden, mener Frida Marie Jensen.

mou