
Fuldt bookede hoteller og travle restauratører skæppede godt i kassen de dage, som Folkemødet stod på. Men økonomisk er gevinsten langt større.
I år har Bornholms Regionskommune måttet tage cirka halvanden millioner kroner op af kommunekassen til arrangementet, men det er ikke noget imod den ekstraomsætning som øen forventer. Bare de fire dages ekstra indtjening får turismeindustrien til at juble.
- Mit skøn er, at vi taler om et sted mellem 16 og 20 millioner kroner i ekstra omsætning. Faktisk tror jeg, at vi kommer til at passere de 20 millioner kroner, siger Paw Brylet, konstitueret direktør for Destination Bornholm.
Samlet set forventer Folkemødet udgifter på omkring 3,1 millioner kroner i, men hovedparten af udgifterne bliver betalt af eksterne midler fra fonde, organisationer og puljer.
Desuden er den kortsigtede indtjening ikke noget imod den eksponering og promovering, som øen på lang sigt vil kunne lukrere på. Brandingværdien heraf kan meget vel vise sig mange gange mere værd, når man ser tilbage om fem år, siger Kresten Schultz Jørgensen, direktør i kommunikationsvirksomheden Lead Agency.
Læs historien på Kommunen
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.