DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Folkemødet er millioner værd for Bornholm
Foto: Knud Abildtrup

Folkemødet er millioner værd for Bornholm

Brandingværdien kan løbe op i et trecifret millionbeløb
21. JUN 2012 15.34

Fuldt bookede hoteller og travle restauratører skæppede godt i kassen de dage, som Folkemødet stod på. Men økonomisk er gevinsten langt større.

I år har Bornholms Regionskommune måttet tage cirka halvanden millioner kroner op af kommunekassen til arrangementet, men det er ikke noget imod den ekstraomsætning som øen forventer. Bare de fire dages ekstra indtjening får turismeindustrien til at juble.

- Mit skøn er, at vi taler om et sted mellem 16 og 20 millioner kroner i ekstra omsætning. Faktisk tror jeg, at vi kommer til at passere de 20 millioner kroner, siger Paw Brylet, konstitueret direktør for Destination Bornholm.

Samlet set forventer Folkemødet udgifter på omkring 3,1 millioner kroner i, men hovedparten af udgifterne bliver betalt af eksterne midler fra fonde, organisationer og puljer.

Desuden er den kortsigtede indtjening ikke noget imod den eksponering og promovering, som øen på lang sigt vil kunne lukrere på. Brandingværdien heraf kan meget vel vise sig mange gange mere værd, når man ser tilbage om fem år, siger Kresten Schultz Jørgensen, direktør i kommunikationsvirksomheden Lead Agency.

Læs historien på Kommunen