dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Fokus på ubevidst socialsnyd

Fokus på ubevidst socialsnyd

Hillerød giver igen frit lejde til borgere til at registrere sig på deres faktiske bopæl
20. MAR 2012 12.56

HILLERØD: Borgere i Hillerød Kommune får i hele april måned frit lejde og mulighed for at rense samvittigheden, hvis de tilmelder sig den adresse, de reelt opholder sig på.

Kommunen vil derefter sætte hårdt ind mod dem, som efter den 1. maj snyder med offentlige tilskud ved uretmæssigt at stå registreret uden fast bopæl eller på fiktiv adresse.

I Hillerød står visse mennesker registreret uden fast bopæl. Men det er ikke altid sådan, at borgeren rent faktisk er hjemløs. Måske bor borgeren reelt hos sin kæreste eller en ven, og samleveren kan uretmæssigt modtage tilskud som boligsikring eller enlig forsørger-tillæg.

Uoverskuelig sandhed
Frit lejde kampagnen betyder, at borgere, som begår socialt bedrageri, får mulighed for at få bragt adressen i orden uden at blive politianmeldt.

Frit lejde-kampagnen kommer samtidig med, at Kontrolgruppen begynder at tage nye redskaber i brug for at komme til bunds i fiktive adresser. Hvis man ikke benytter sig af frit lejde, vil borgeren blive mødt med et tilbagebetalingskrav og en politianmeldelse for socialt bedrageri.

- Vi har før givet frit lejde. Vi ved, at man kan have været uden fast bopæl et stykke tid og for eksempel have boet på sofaen hos venner og familie. Så får man en kæreste og flytter ind hos hende eller ham, og så får man ikke lige meldt det til kommunen. Pludselig virker det helt uoverskueligt at få orden i tingene, fordi man ved, at kæresten har modtaget for eksempel boligsikring uretmæssigt. Det behøver ikke at have været en bevidst handling at ville snyde, men det kan blive uoverskueligt at få sagt sandheden, og derfor laver vi denne frit lejde-kampagne," siger borgmester Kirsten Jensen (S).

At det er et reelt problem, er der ikke tvivl om i Kontrolgruppen.

ka