Første 10 ud af 20 biblioteker understøtter FNs verdensmål
Kolding er blandt de ti første kommuner med et verdensmålscertificeret bibliotek.
Foto: Kolding Kommune

Verdensmålscertificeret:
Første 10 ud af 20 biblioteker understøtter FNs verdensmål

Bibliotekerne vil være centrum og drivkraft for at fremme FNs verdensmål i samarbejde med brugere og borgere.

I alt 20 biblioteker landet over er i færd med at udvikle en fælles model, der skal udbrede FNs verdensmål for bl.a. bæredygtighed, og de første 10 biblioteker er nu blevet blåstemplet som "verdensmålscertificeret" af bl.a. Danmarks Biblioteksforening, oplyser foreningen.

Det drejer sig om Ballerup Bibliotekerne, Dragør Bibliotekerne, Esbjerg Kommunes Biblioteker, Glostrup Bibliotek, Herning Bibliotekerne, Koldingbibliotekerne, Rudersdal Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne, Svendborg Bibliotek og Aarhus Bibliotekerne.

Bibliotekerne har alle lavet en treårig handleplan for deres arbejde med verdensmålaktiviteter og bæredygtighed, hvor de på hver deres måder inddrager brugere og borgere med målene for øje - lige fra genbrugs-bogskabe, insektbuffet og børnefolkemøde til bogsalg for gode formål. Bibliotekerne samarbejder med skoler, lokale foreninger og ildsjæle om at involvere lokalsamfundet i de bæredygtige aktiviteter.

Programmet er udviklet af Danmarks Biblioteksforening og Chora 2030 i samarbejde med de 20 involverede pilotbiblioteker, der ud over de første 10 certificerede er biblioteker i Hillerød, Ikast-Brande, Ishøj, Middelfart, Nyborg, Struer Bibliotek, Tønder, Tårnby, Aalborg  og Syddansk Universitetsbibliotek. Projektet er støttet af Tryg Fonden. 

cwa