Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fodboldklub modtog millioner fra byråd

Professor vurderer, at Viborgs byråd gør sig skyldig i at kanalisere 'ulovlig statsstøtte' til byens fodboldhold
KORT NYT5. JAN 2012 12.50

VIBORG: Det lugter af en sag om ulovlig statsstøtte på Viborg-egnen, efter at byrådet i en usædvanlig manøvre har sendt millioner til domkirkebyens professionelle fodboldhold, skriver Jyllands-Posten. Det vurderer to eksperter i konkurrenceret, professor Peter Møllgaard og professor emeritus Niels Blomgren-Hansen, der begge er fra CBS.

Årsagen til kritikken er, at kommunen sidste år solgte Viborgs 1. divisionshold VFF retten til at sælge navnet på kommunens fodboldstadion for 50.000 kroner om året. Et år senere pålagde kommunen det kommunaltejede elselskab, Energi Viborg, at købe navnet af VFF for 1 millioner kroner om året. Energiselskabets egen bestyrelse sagde nej, men borgmester Søren Pape Poulsen (K) indkaldte til ekstraordinær generalforsamling og fik ad den vej gennemtrumfet sponsoratet alligevel.

- Det lyder jo næsten som i Farum, siger Niels Blomgren-Hansen til Jyllands-Posten.

Han har svært ved at se andet, end at der er tale om ulovlig statsstøtte. Nogenlunde samme toner lyder fra kollegaen Peter Møllgaard.

Sagen bliver i øjeblikket undersøgt af Statsforvaltningen, men borgmester Søren Pape Poulsen siger, at han 'falder ned af stolen', hvis manøvren viser sig at være ulovlig.

srl