Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA: Uklart regeringsgrundlag

Regeringsgrundlaget er ikke lige, hvad FOA havde drømt om
KORT NYT4. OKT 2011 7.00

Politik er ofte karakteriseret som det muliges kunst. Og sådan er det også med regeringsgrundlaget, mener FOA.

- Regeringsgrundlaget er ikke lige, hvad vi i FOA havde drømt inderligt eller længe om. De voldsomme nedskæringer på efterløn og dagpenge står ved magt. Den tidligere regerings ufinansierede skattelettelser står ved magt. Og den kommunale økonomi, der skal finansiere vores fælles velfærd, kunne bestemt se bedre og langt mere konkret ud, mener Dennis Kristensen, formand for FOA.

- Regeringsgrundlaget er meget forsigtig, når det gælder løfter om velfærd og kommunernes økonomi. Vi må formode, at den gamle tregerings diktat om nulvækst er væk. Men hvad skal sættes i stedet? Er det målsætningen i Fair Løsning om en offentlig vækst på 1,4 pct? Eller har de radikale også vundet den armlægning, så der fortsat skal ske masseafskedigelser i kommunerne, i regionerne og på hospitalerne? spørger Dennis Kristensen.

Han anerkender dog, at der ikke kun er tidsler i det nye regeringsgrundlag. Blandt de positive elementer fremhæver Dennis Kristensen den nye vækstpakke samt afskaffelsen af starthjælpen, kontanthjælpsloftet, 52-ugers-reglen for sygedagpenge samt skattefritagelsen for sundhedsforsikringer.

terp