Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA indklager Danmark for FN

Handicaphjælperes rettigheder bliver trådt under fode i kommunerne, mener FOA og 3F

Den danske regering har klart brudt ILO-konventionen om retten til frie kollektive forhandlinger, mener FOA og 3F. De to organisationer gør nu klar til at indklage Danmark for ILO, den internationale arbejderorganisation under FN.

Årsagen er den såkaldte handicaphjælper-ordning, som har medført, at situationen i kommunerne for handicappede og deres hjælpere er forvandlet til det rene klondyke, mener forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen.

- Vi ser stribevis af konkurser i branchen. Vi ser store menneskelige omkostninger for de handicappede, der ellers skulle hjælpes af ordningen. Vi ser stribevis af kommuner, der gør alt for at forringe handicaphjælpernes løn- og arbejdsvilkår, siger han.

FOA er i gang med at rejse en stribe nye retssager mod kommunerne. Samtidig angriber organisationen serviceloven for at være en omgang lovsjusk og opfordrer socialminister Karen Hækkerup til et lyn-initiativ på området.

FOA og 3F mener at kunne dokumentere, at handicaphjælpernes frie kollektive overenskomstforhandlinger er sat ud af kraft. Det vil de nu have ILO til at tage stilling til.

terp

 

http://www.flickr.com/photos/arild_storaas/2639859024/