Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA: - Deltidskulturen er kommunal

Kommunerne krævede opgør med deltidskultur blandt ansatte, men kun 4 pct. af stillingsopslag som sosu-hjælpere er til fuld tid
23. MAR 2012 5.57

Kun 4 pct. af stillingsopslagene som social- og sundhedshjælper tilbyder en arbejdstid på 37 timer. For FOA et rystende lavt tal, der ifølge fagforbundet understreger behovet for, at de offentlige arbejdsgivere tvinges til at opslå flere fuldtidsstillinger.

- De offentlige arbejdsgivere spekulerer i deltidsansættelser, så når regeringen taler varmt for, at arbejdstiden skal skrues op, så handler det i allerhøjeste grad om at ændre vanetænkningen blandt de offentlige arbejdsgivere, siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.

Og det er ikke kun social- og sundhedshjælperne, der har svært ved at få fuldtidsstillinger. Opgørelsen viser, at kun 18 pct. af jobannoncerne for pædagogmedhjælperne er fuldtidsstillinger.Tallet for social- og sundhedsassistenterne er en anelse højere - nemlig 19 pct.

- I FOA går vi til trepartsforhandlingerne med et konkret forslag om, at de offentlige arbejdsgivere skal slå en bestemt andel fuldtidsstillinger op.

 -Arbejdsgiverne har ledelsesretten, og de har i den grad brugt den til at sætte medarbejdere ned i tid som et led i generelle velfærdsbesparelser. Men vi skal ikke i en trepartsaftale tage hensyn til den ledelsesret.

- Ved de seneste overenskomstforhandlinger krævede kommunerne et opgør med det, de kaldte for deltidskulturen blandt de ansatte. Denne undersøgelse viser, at kommunerne bør kigge sig selv efter i sømmene, før de begynder at skyde på medarbejderne.

ka