Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA: Amatørberegninger skyld i velfærdstab

Det er fuldstændigt urimeligt, at Finansministeren har tvunget kommuner og regioner til besparelser, der kunne have været meget mindre, hvis Finansministeren kunne regne

Finansministeriet har skudt godt 43 mia. kr. forkert i sin beregning af Danmarks underskud på det offentlige budget. En fejlvurdering, der kickstartede den såkaldte Genopretningspakke med massive besparelser i kommuner og regioner til følge. Katastrofalt, mener FOA's formand, Dennis Kristensen.

- Det er totalt amatøragtigt af regeringen at lancere så omfattende besparelser i den offentlige sektor, når beregningsgrundlaget mildest sagt er skudt helt ved siden af.

- Kommunerne og regionerne har betalt regningen for krisen og skåret massivt ned på velfærden. Det er især gået hårdt ud over børneområdet, folkeskolen og ældreplejen. Og tusindvis af medarbejdere er blevet afskediget - måske helt uden grund.

Annuler nulvækst
FOA hæfter sig ved, at overvismanden kalder besparelserne for politisk begrundede og ikke økonomisk begrundede, og Dennis Kristensen opfordrer derfor regeringen til øjeblikkeligt at annullere den varslede nulvækst for kommuner og regioner for både 2012 og 2013.

lcl