Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flertal vil forbyde udlejningsløbehjul i københavnske zoner

KORT NYT5. AUG 2020 6.58

KØBENHAVN: Elektriske udlejningsløbehjul medfører for mange ulykker og farlige situationer for fodgængere og cyklister. Det mener et politisk flertal i København, skriver DR København. Partierne melder sig derfor klar til at indføre et forbud mod udlejning af løbehjulene i de dele af byen, hvor der er mest trængsel.

I løbet af de kommende måneder skal Folketinget behandle en ny vejlov. Den giver kommunerne mulighed for at forbyde opstilling af udlejningsløbehjul på veje og gader. Det bør man benytte sig af i København, hvis loven i sin endelige form tillader det, mener gruppeformand for Socialdemokratiet i København Lars Weiss, da de kan føre til flere uheld.

Den nye vejlov vil ikke forbyde kørsel på løbehjulene, men det vil være ulovligt for udlejerne at opstille løbehjul i de pågældende områder. Ligesom Socialdemokratiet bakker Dansk Folkeparti og Enhedslisten i hovedstaden op om et forbud mod udlejningsløbehjulene i de dele af byen, hvor der er mange fodgængere og cyklister. S, DF og Enhedslisten sidder i alt på 6 ud af 11 pladser i Teknik- og Miljøudvalget i København. Politikerne i København har tidligere fastlagt et loft på 3.000 udlejningsløbehjul i hovedstaden.

Ritzau