dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Flertal ønsker at lempe arbejdsmiljøregler for hjemmearbejdspladser

Både politiske og medarbejderønsker om øget adgang til hjemmearbejde.
12. AUG 2020 9.51
TEMA: Corona

Der skal lempes på arbejdsmiljøkravene til hjemmearbejdspladser, mener et folketingsflertal udenom regeringen ifølge Berlingske. Meldingen kommer i forbindelse med fornyede opfordringer til mere hjemmearbejde som følge af den genopblussede coronasituation.

Fagforeningen Djøf støtter bestræbelsen. Mange har været glade for at arbejde hjemmefra under coronanedlukningen, og derfor er det oplagt at se på, om hjemmearbejde ikke skal til at fylde mere i danskernes arbejdsliv, mener fagforeningen.

Arbejdsmiljøloven stiller imidlertid skrappe krav til, hvordan en hjemmearbejdsplads skal indrettes, hvis man har mere end en enkelt ugentlig arbejdsdag hjemme, så hvis der skal skrues op for hjemmearbejde, må man se på bestemmelserne, mener partierne Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative og Nye Borgerlige. Partierne råder tilsammen over 104 mandater og udgør derfor et flertal, hvis de ellers kan blive enige om de konkrete detaljer.

- Det er oplagt, at vi kigger på, om arbejdsmiljølovgivningen er en hæmsko. Den er egentlig lavet for at beskytte medarbejderne. Men den er måske også lavet på et tidspunkt, hvor man ikke helt var opmærksom på potentialet ved at arbejde hjemme, siger Djøf's næstformand Sara Vergo hertil.

- Det er klart, at man ikke kan arbejde hjemme fem dage om ugen. Det er ikke godt for arbejdspladsen. Men der er mange, der har sagt, at det er dejligt at have tid til at fordybe sig derhjemme og slippe for transporttid, der kan konverteres til familietid. Så der er mange fordele ved at kunne arbejde hjemme, siger hun.

Ritzau / mk