Flertal for at hastebehandle lovindgreb i sygeplejerskekonflikten

KORT NYT26. AUG 2021 6.45

TEMA: OK21

Regeringen har umiddelbart nok mandater til at hastebehandle et lovindgreb, der vil afslutte sygeplejerskernes strejke. Det viser en optælling, der er foretaget af Ritzau, natten til torsdag. Senest har Venstre meddelt, at partiet støtter lovindgrebet og en hastebehandling.

Hvis lovforslaget skal hastebehandles, kræver det dispensation fra tre fjerdedele af Folketinget. Det svarer til 135 mandater. Med Venstres opbakning er der lagt 39 mandater til. I forvejen har partier som SF (15), De Radikale (14), De Konservative (12), Nye Borgerlige (4), Liberal Alliance (3) og Kristendemokraterne (1) tilkendegivet, at de støtter en hastebehandling. Sammen med Socialdemokratiets 49 medlemmer giver det regeringen 137 mandater i alt.

SF har meddelt, at de ikke støtter selve lovindgrebet, men kun hastebehandlingen. Kristendemokraterne støtter også hastebehandlingen, men partiet ikke har taget stilling til selve lovindgrebet. Onsdag aften sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde, at sygeplejerskernes strejke kan være afsluttet allerede på lørdag, hvis lovindgrebet bliver hastebehandlet i Folketinget.

Ritzau